понеділок, 17 лютого 2020 р.

«Солов’їну, барвінкову, колосисту на віки, українську рідну мову в дар дали мені батьки»




До тебе, рідна мова, серцем лину…
Ми – українці. Живемо у вільній незалежній країні. Розмовляємо рідною державною мовою. А вона у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу. Тому символічно, що і ми не могли залишити без уваги, Міжнародний день рідної мови. який святкують 21 лютого. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.




З нагоди Міжнародного дня рідної мови бібліотекар бібліотеки – філії №3 для дітей  провела мовну сагу «Солов’їну, барвінкову, колосисту на віки, українську рідну мову в дар  дали мені батьки», під час якої учні 6-Б класу НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г. Шевченка - ЗНЗ І-ІІ ст. школа-мистецтв» ще раз переконалися, що українська мова – це наша національна ознака, в мові наша культура. 












Усвідомили, що треба любити і вивчати рідну мову. Відповідаючи на питання вікторини «Подорож океаном рідної мови» учні продемонстрували гарні знання, а також вправно впоралися із завданнями, читаючи скоромовки. Учасники заходу відгадували українські прислів’я, пісні, читали вірші, легенди. Наостанок, учні переглянули  відео «Пісня про мову» та «Рідна мова».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар