понеділок, 17 лютого 2020 р.

«Як журавлі, що ринули у небо» (До дня Героїв Небесної сотні)



 А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав….
І з кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…. 
           (Людмила Максимлюк )









Небесною сотнею назвали українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській в період жорстокого кровопролитного і смертельного протистояння, в який  жорна історії затягли Україну. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.  Світлій пам’яті героїв Небесної сотні, присвятили годину-реквієм  «Як журавлі, що ринули у небо»  бібліотечні працівники бібліотеки-філії №3 для дітей.










Затамувавши подих, учні 7-Б класу НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г.Шевченка-ЗНЗ І-ІІ ст. школа-мистецтв» дивилися відеофільм-реквієм «Небесня Сотня у вирій полетіла…».  




Після перегляду фільму діти поділилися своїми особистими  враженнями про  події, які відбувалися на Майдані, висловлювали надію про те, щоб більше ніколи ніхто не платив надто високу ціну за свій вибір. Звучали поезії та пісні, присвячені подіям на Майдані та Героям Небесної Сотні,  вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар