понеділок, 2 вересня 2019 р.

Діти єднають Україну














Ми народилися і живемо в Україні. Тут жили наші прадіди, живуть батьки, тут коріння українського народу. Ми  вслухаємось у чарівні мелодії пісень, вбираємо в себе ніжні звуки української мови. Україна – це наша історія. Бо поки ми пам’ятаємо історію свого народу, ми існуємо, як нація. Ми живемо в часи, коли Україна, як ніколи раніше, стала осередком уваги  людей всього світу. А що ми, українці, знаємо про свою державу? Чи знаємо ми її історичне минуле? Чи вміємо ми читати повідомлення, що майстерно зашифровані в символах, які  залишили наші пращури майбутнім поколінням? 










Кожного року 1 вересня українська громадськість відзначає День знань – день початку нового навчального року. Державним святом його проголошено з 1 вересня 1984 року. 
Пролунав перший дзвоник і покликав наших учнів за парти  в ЗНЗ І-ІІІ ст. №2 ім. М.Горького та НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів - школа мистецтв», де  бібліотекарі бібліотеки – філії №3 для дітей провели години державності «Діти єднають Україну».










І ці перші уроки справді запам’яталися дітям,тому що вони весело помандрували країною Україною охоче   зупиняюсь  на зупинках:
-         «Музично-кольоровій»,  де познайомилися з видатним українським поетом  Д.Павличко і його «Двома кольорами»;
-         «Виникнення України», де після легенди учні активно приймали участь у вікторині «Я люблю Україну!»;
-         «Пізнавальна», де  діти емоційно відгадували загадки та читали акровірш;
-   «Поетична»,  де учні обирали слово-риму до вірша Н.Красоткіної «Моя Батьківщина – найкраща у світі».










Час минув непомітно. А підсумовуючи перші уроки діти дійшли висновку, що наша  Україна на сьогодні це суверенна, самостійна держава з найдревнішими традиціями, найкращим у світі народом, найрозумнішими дітьми.


Немає коментарів:

Дописати коментар