понеділок, 13 травня 2019 р.

Чарівна краса вишиванки

Вишиванка рідна, ну хіба не диво?
В ній ходити модно, стильно і красиво.
Це митецький витвір, це краса і казка,
В ній душі наснага, материнська ласка. 
                                            Н.  Красоткіна





    День вишиванки – це всеукраїнське унікальне явище духовно-матеріальної культури нашого народу, яке покликане зберегти споконвічні  народні традиції. 
          Ідея  святкування  ще  в  2006 році   студенткою  Чернівецького     національного   університету       ім. Ю. Федьковича прижилася та досягла за останні роки певної уваги.  Сьогодні вишиванки одягати стало модно, стильно, це прояв гордості, патріотизму та ознака національної приналежності.
Мабуть, тому, не даремно українську вишиванку називають «молитвою без слів», а сорочка вишиванка  - є головним оберегом людини.


   Напередодні  Дня вишиванки бібліотекар бібліотеки – філії №3 для дітей О. О. Кобякова для учнів 5-А класу НВО «Олександрійської гімназії  ім. Т. Г. Шевченка - ЗНЗ І-ІІ ступенів – школи мистецтв» провела захід «Чарівна краса вишиванки», спрямований на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні. 


 Учні переконались, що вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. А кольоровими нитками у вишиванку вплетені культура і звичаї нашого народу з його багатовіковою  історією.  



Немає коментарів:

Дописати коментар