середу, 24 квітня 2019 р.

Свята Паска йде до хати, будемо Великдень справляти


     




Великдень – одне із шанованих свят, яке відзначають щороку в Світлу Неділю навесні. У цей день освячують паски, писанки і крашанки. Паска – основний символ Великодня. Писанка – найвеличніший  символ великодніх свят. Крашанки – це символ весни та зародження нового життя. Світле свято Паски збирає за столом всю сімю, тому кожна господиня прагне пригостити своїх рідних смачненьким. 














 Щоб згадати,  повязані з Великоднем народні й сімейні звичаї , напередодні свята 24 квітня, бібліотекар бібліотеки – філії №3 для дітей  провела  етногодину «Свята Паска йде до хати, будемо Великдень справляти»   для учнів 2- х класів  ЗНЗ № 2,  в якій звернула увагу на мудрість, силу та пам'ять народу – духовні скарби, відтворені нашим народом протягом віків.











Діти прослухали цікаву розповідь про багатозначність української писанки, її символічне значення, дізналися про символи та кольори, якими їх розписують, охоче відповідали на запитання, обговорювали великодні звичаї та ігри, розповідали про те, як заведено готуватися до цього дня та святкувати у їхніх родинах.  На завершення заходу бібліотекар пригостила дітей власноруч спеченими пасочками. Дітвора була в захваті!






Немає коментарів:

Дописати коментар