понеділок, 18 березня 2019 р.

Мої права - моя фортеця


    


Сьогодні, в наш буремний, складний   час без реальних правових знань не обійдешся. Дитина   з самого народження  вже  перебуває  у  правових стосунках  із  світом, в якому  їй  пощастило з’явитися! Дитинство – найважливіший  і   неповторний  період  у  становленні  особистості. З дитячих років діти потрапляють в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки. Буває так, що  вони   не знають , як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутись по допомогу. Тож бібліотекарі бібліотеки – філії №3 для дітей 18 березня провели морально – правову гру «Мої права – моя фортеця» для учнів  4 – Д класу НВО "Олександрійська гімназія ім. Т.Г. Шевченка-ЗНЗ І-ІІ ступенів-школа мистецтв".





    Тому, дітей  чекала   захоплююча  подорож у світ дитячих прав, а дороговказом  слугував  текст Конвенції ООН про права дитини.
     Під  час гри, учасники заходу   своїми  малюнками  продемонстрували  знання  своїх  прав.
     Діти  заглянули  у  чарівну  скриньку, де  побачили  найцінніший  скарб  планети  Земля – себе. Побували  у  ролі  суддів, де  оцінювали  вчинки  героїв  казок.



Пограли  в  гру  «Моя  візитка». Дізнались про те, як створювалась Конвенція  про  права  дитини, яке важливе значення вона має, із яких статей складається. 










А також уяснили, що кожна дитина має не лише права, а й обов’язки, погравши в гру «Виконуємо свої обов’язки».



Головний висновок, який зробили діти під час гри, - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.



Бібліотекарі  допомогли сучасним дітям в оволодінні основами правової культури, розширенні правових знань, виробленні у них почуття гідності й відповідальності за свої вчинки, поваги до закону та його вимог.

Немає коментарів:

Дописати коментар