понеділок, 18 лютого 2019 р.

А сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес...





 20 лютого в Україні є днем річниці найстрашніших днів Майдану, який навіки увійшов в історію України як день кровопролиття, день, коли у столиці країни в центрі Європи було застосовано вогнепальну зброю проти мирного населення. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Той день став останнім у житті близько сотні українців, які віддали своє життя за нове майбутнє для своєї країни.

     
         Для учнів 7-А класу НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г. Шевченка-ЗНЗ І-ІІ ступенів – школа мистецтв»  з нагоди цих подій, бібліотекарем бібліотеки-філії №3 для дітей була проведена година-реквієм «А сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес». Епіграфом заходу прозвучали прониклові рядки поезії Василя Симоненка "Можливо, знову загримлять гармати...
       Учні ще раз пережили ті події, які назавжди змінили країну та людей, і згадали тих, кого сьогодні справедливо і трагічно називають Небесною сотнею! Під час зустрічі лунали патріотичні вірші та пісні, документальні відео фрагменти. 

Були рекомендовані книги, в яких висвітлюється подвиг героїв Небесної сотні та воїнів АТО: М. Рудневич "Я з небесної сотні", І. Роздобудько "Гудзик 2", Д. Степаненко "Фронтовий щоденник: окопні історії", Б. Гуменюк "Блокпост", О. Забужко "І знову я влізаю в танк", С. Лойко "Аеропорт" та ін.




Немає коментарів:

Дописати коментар