понеділок, 21 січня 2019 р.

І обнялися береги одного вічного народу




  
З метою  формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня соборності України  бібліотекарем бібліотеки – філії №3 для дітей разом з учнями 4-А класу  була проведена година історичної дати  на тему : "І обнялися береги одного вічного народу ", на  якій діти  дізнались, що таке акт Злуки між республіками та утворення однієї української республіки.  

Розпочався захід з Гімну України.  Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.


      Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом,  яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. 
 Учні відповідали на запитання літературно-історичної вікторини та продемонстрували свої неабиякі знання з історії рідної держави.
    Вірші сучасних поетів про Україну, що читали діти,  брали за душу.


Немає коментарів:

Дописати коментар