вівторок, 11 грудня 2018 р.

"Зимова поезія для дітей"




Як ви вважаєте, чи бувають вірші чарівними? Що таке чарівний вірш? Чарівні вірші легко і весело читати, вчити напам'ять, розповідати разом, обговорювати, придумувати щось цікаве за їхнім змістом. Чарівний вірш ніби дає старт нашій фантазії, і потім ми знаходимо незвичайне у довкіллі, фантазуємо, придумуємо яскраві слова, щоб описати побачене, малюємо, танцюємо тощо.
     
Яке ж дитяче свято без поезії? Дитячі вірші дарують малюкам настрій, надихають на добрі справи, розповідають, як влаштований світ.
     

 З цією  метою  бібліотекар  бібліотеки –  філії  №3  для  дітей Кузьменко С.І. запропонувала цікаві бібліо – посиденьки «Зимова поезія для дітей» для учнів 4 – А класу СЗНЗ№4.
Добірка віршів про зиму допомогла розкрити дітям засоби художньої виразності, що використовуються для опису природних явищ, поповнила активний словник дошкільників і молодших школярів, створила в уяві малят багатогранну картину зими, показала особливості життя людей і тварин взимку.


    Слухаючи й читаючи чудові поезії, малята відчули, як художнє слово допомагає пізнавати навколишній світ, розвиває творче мислення, спостережливість, пам’ять, а також засвоює правила поведінки у суспільстві, навчає бути уважними до інших. Діти залишилися у захваті і з нетерпінням будуть чекати  наступної зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар