четвер, 4 жовтня 2018 р.

Урок доброти «Ми відповідальні за тих, кого приручили»


     В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги.
  Останнім часом стало “модно” заводити тварин у будинках і квартирах для розваги, без роздумів над тим, чи добре їм? Крім звичайних домашніх тварин - таких як коти і собаки - люди утримують і мавп, хом'яків, їжаків, черепах і навіть тигрів, змій, крокодилів, вовків та інших тварин. Бувають випадки, коли люди, награвшись цими тваринами, виганяють їх. Опинившись в інших умовах, без їжі і даху тварини гинуть, тому що вони не можуть пристосуватись до нового середовища існування. Як бути?Що потрібно робити, щоб цього не сталося? На ці та інші запитання знайшли відповіді учні 5 – в класу.
     4 жовтня для вихованців СЗНЗ № 4 з метою виховання дбайливого ставлення до тварин, чуйності, доброти, милосердя працівниками бібліотеки – філії №3 для дітей спільно з вчителем Павленковою В.В. був проведений урок доброти «Ми відповідальні за тих, кого приручили».
     Під час проведення заходу діти дізнались про перші спроби одомашнення тварин, цікаві історії про героїчних собак, унікальні факти із життя домашніх улюбленців, обов'язки господаря тварини, познайомились з правилами догляду за домашніми вихованцями та поводження з безпритульними тваринами.
     Школярики уважно слухали, задавали запитання та розповідали про своїх домашніх улюбленців, про те, яка в них вдача, як вони поводять себе у різних ситуаціях. Згадали: і собаку, і кота, і папугу і навіть про мавпочку, яка живе в сімї  одного з учнів.

    
Дуже хочеться, щоб діти зрозуміли після заходу, що саме ми несемо відповідальність за тих живих істот, життя яких залежить від уваги та догляду за нами з боку людини.



Немає коментарів:

Дописати коментар