вівторок, 18 вересня 2018 р.

"Михайлове чудо" - 19 вересня


      Свято справедливе і досить строге. Важливо протягом дня не порушувати законів і провести його в молитвах і допомогати ближньому своєму.
          Що не можна робити:
Михайлове чудо - свято строге, люди завжди намагалися неухильно дотримуватися всіма традиціями торжества. Адже за непослух Михайло обов'язково покарає. Всіляка робота в цей день не вітається. Слід відкласти всі справи, і провести час у колі близьких людей, в молитві і душевних бесідах.
                                             Традиція
       Є дуже давня традиція - влаштовувати «братчини», коли люди, що знаходяться в сварці, зустрічаються на свято. Кожен розповідає про свою образу, пояснює причини своєї поведінки. Після взаємного діалогу настає примирення сторін. Далі слідують обов'язкові обійми і обіцянки поважати один одного і бути терпимими. Після всі дружно збираються за спільним столом. Вважається, що Михайло допомагає людям налагодити контакт і швидше прийти до взаємного компромісу.
 Повір'я
      Існує повір'я, що у кожної людини є свій Ангел-хранитель, який завжди незримо присутній поруч, оберігає і охороняє від бід. На чолі всіх ангелів стоїть - Михайло. Тому день потрібно провести по всіх заповідех Божих, щоб не розгнівати Михайла, а він в свою чергу може наказати Ангелу-хранителю, покарати винного.
     Своєму ангелу на свято, можна задати хвилюючі питання, і якщо прислухатися, то він дасть відповіді. Коли прийде потрібна думка, відразу настане душевний спокій і умиротворення. Головне щирі чисті помисли і молитва.
    Якщо на Михайлове чудо народиться дитя, швидше за все у нього буде войовничий характер. І все життя він проживе під заступництвом Архангела. Найчастіше хлопчикам, народженим 19 вересня, завжди дають ім'я - Михайло.
     За народними повір'ями не рекомендується мити голову. Інакше можна змити всі розумні думки. А лягати спати потрібно тільки після молитви. І рішення проблеми може наснитися. Тому снам на свято потрібно надавати особливого значення.
                         На Михайлове чудо є ряд прикмет:
1. День стає коротшим на п'ять годин, і слід очікувати швидких заморозків. Якщо на саме свято дерева покриються інеєм, то це добрий знак - прийшов Михайло і заморозив нечисту силу.
2. Сильні заморозки - взимку буде багато снігу.
3. Паводків буде рівно стільки, скільки днів минуло нового місяця.
4. На соснах і ялинках мало шишок - морозів не буде.
5. Береза ​​починає жовтіти зверху, значить, буде рання весна, знизу - пізня. Зима буде морозною, якщо листя до свята ще не почали обсипатися.
6. Осиковий лист опадає виворотом до верху - тепла зима, горілиць - сильні морози.
7. На свято сині хмари - скоро погода зміниться.

Немає коментарів:

Дописати коментар